صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 185002
تعداد نوشته ها : 212
تعداد نظرات : 4
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ‏
إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ (۱) 
وَ ما أَدْراكَ ما لَيْلَةُ الْقَدْرِ (۲) 
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (۳) 
تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ (۴) 
سَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)

با توجه به آيات سوره قدر مي‌توان به فضيلت‌هاي شب قدر پي برد:
۱. قرآن در آن نازل شده است.
۲. عبادت و احياي آن معادل بيش از هزار ماه است.
۳. خيرات و بركات الهي در آن شب نازل مي‏شود.
۴. رحمت خاص خدا شامل حال بندگان مي‏گردد.
۵. فرشتگان و روح در آن شب نازل مي‏گردند.

شب قدر از شب‌هاي مقدس و متبرك اسلامي است. خداوند در قرآن مجيد از آن به بزرگي ياد كرده و سوره‌اي نيز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبي به خوبي و فضيلت شب قدر نمي‌رسد. اين شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نيز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در اين شب، مقدرات يك سال انسان‌ها و روزي‌ها، عمرها و امور ديگر مشخص مي‌شود. ملائكه در اين شب بر زمين فرود مي‌آيند، نزد امام زمان(عج) مي‌روند و آنچه را براي بندگان مقدر شده بر ايشان عرضه مي‌دارند. شب‌زنده‌داري و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در اين شب، بسيار توصيه و تأكيد شده است.

عظمت و فضيلت اين شب بر ساير شبها را از اين امور مي‌توان به دست آورد:

۱) آمرزش گناهان: پيامبر خدا(ص) در تفسير سوره «قدر» فرمودند:

«هر كس شب قدر را احيا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامي گناهانش آمرزيده ميشود.»


۲) قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند:

«از كتاب خدا استفاده مي‌شود كه شماره ماههاي سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان ليلة القدر است.»


۳) نزول قرآن: طبق روايات، مجموع قرآن در شب قدر دفعي و يكباره بر پيامبر (ص) نازل شده است. اين نزول دفعي و يكباره قرآن است، اما نزول تدريجي قرآن طي 23 سال دوران نبوت پيامبر گرامي(ص) به صورت الفاظ نازل شده است.
۴) برتر از هزار ماه: نزول همه‌ي ملائكه و روح در شب قدر بر زمين و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر(ع) فرمودند:

«عمل صالح در شب قدر از قبيل نماز، زكات و كارهاي نيك ديگر بهتر است از عمل در هزار ماهي كه در آن شب قدر نباشد.»

فرصت شب قدر را غنيمت بدانيم

شب قدر فرصتي است زرين و طلايي براي شستشوي آينه دل. اين شب بهترين فرصت است تا خوبي‌ها را جايگزين بديها، صلح و صفا را جايگزين اختلاف و تفرقه، احسان و نيكي را جايگزين ظلم و ستم، احسان به والدين را جايگزين عاق والدين و صله رحم را جايگزين قطع رحم نماييم. نيكو و شايسته است با صدقات قدمي در جهت آباداني خانه آخرت برداريم و با اعمال نيك و خير، ثواب دو چندان ببريم.
در شب قدر كه شب‌زنده‌داري مي‌كنيم، خداوند نام ما را در گروه نيك‌بختان ثبت مي‌كند و آتش جهنم را بر ما حرام مي‌سازد. آيا توفيقي بالاتر از اين هست كه آتش جهنم بر ما حرام شود و به خدا نزديك‌تر شويم؟
دعاهاي شبهاي رمضان مجموعه‌اي است روشني‌بخش كه با تكرار تلاوت آنها، آموزش‌هاي آن‌ها به صورت هدف‌هايي براي ما در مي‌آيند. پس هنگام خواندن اين ادعيه شايسته و بهتر است مفهوم آنها را نيز همواره مدنظر داشته باشيم و با تلاش و كوشش به سوي اين هدف‌هاي مطرح‌شده در دعاها گام برداريم.


دسته ها :
X